Пикник Хляб с шунка и луканков салам Image 0
Изпълнете рецептата с:
  • Product picture
  • Product picture
Пикник Хляб с шунка и луканков салам
Продукти за 4 порции

Продукти:

• 1 кръгъл хляб (25 см диаметър),

• 4 листа зелена салата,

• 1 малка глава червен лук, нарязана на тънки кръгчета,

• 2 домата, нарязани на тънки кръгчета,

• 150 г нарязан на филийки кашкавал,

• 2 филийки (80 гр.) пражка шунка,

• 2 филийки варена шунка,

• 2 филийки луканков салам,

• масло или маргарин за намазване.

Приготовление

1. Отрязва се капаче от хляба (около 1/3 от дебелината на питката). Издълбава се вътрешността на хляба от долната част и от канапето, така че да остане борд около 1 см от кората на хляба.

2. Двете части на питката се намазват от вътре с масло/маргарин и в долната част започват да се подреждат пластовете от различните продукти, както следва: пражката шунка, половината от кашкавала, 2 листа зелена салата, луканковия салам, доматите, лука, останалите листа зелена салата, варената шунка и останалият кашкавал.

3. Отгоре се поставя капачето на питката и напълненият хляб се увива стегнато във фолио.

4. Сервира се нарязан на триъгълни парчета.