Кето рецепта за печени яйца в авокадо с хрупкав бекон Via Nаtura Image 0
Кето рецепта за печени яйца в авокадо с хрупкав бекон Via Nаtura
Продукти за 4 порции

 2 броя авокадо

1 опаковка (110 г) студено-пушен бекон Via Natura Тандем

4 яйца

Сол

Черен пипер

 

За гарниране:

1 домат

1 глава червен лук

Пресен кориандър

1 опаковка крем сирене от краве мляко Тандем

 

 

 

 

 

 

Приготовление

Сложете лентите бекон в покрита с хартия тава за печене. Покрийте с листа хартия и отгоре поставете втора тава за тежест.

Сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна и гответе 10 минути.

Разрежете авокадото на две, махнете костилката и издълбайте малко от вътрешността, за да има място за яйцето.

 

Подредете половинките авокадо в тава за печене, посолете и подправете с черен пипер.

Счупете по едно яйце във всяка половинка авокадо, отново посолете и подправете с черен пипер.

Печете 20 минути в загрята до 200 градуса фурна.

 

Издълбаната вътрешност на авокадото смесете с крем сиренето, намачкайте и сложете сока от лайм.

 

Нарежете чилито на тънки колелца и го добавете към нарязания на кубчета домат.

Сложете нарязания на дребно лук, листа кориандър и разбъркайте.

Нарежете няколко ленти бекон на дребно и оставете настрана.

 

В чиния за сервиране сложете  от крема с авокадо, сложете авокадо и от доматената салца и ленти бекон. Поръсете авокадото с нарязания бекон и добавете няколко листа кориандър.