Пита със Свинско филе, картофи и тиквички Image 0
Изпълнете рецептата с:
  • Product picture
Пита със Свинско филе, картофи и тиквички
Продукти за 6 порции

Продукти:

  • 360 гp. парчета свинско филе "Тандем"
  • 500 гр. картофи
  • 2 малки тиквички
  • 2 домата
  • 4 яйца
  • 4 с.л. сметана
  • 120 гр. кашкавал
Приготовление
  • Фурната се нагрява на 180°С. В кръгла тава (18 см) се слага хартия за печене и се намазва. Върху нея се нареждат ветрилообразно парчетата свинско филе, като леко се застъпват.
  • Картофите се обелват, нарязват се на тънки филийки и се варят 3 мин., докато леко омекнат. Отцеждат се и се подсушават. Нареждат се на дъното на тавата (върху свинското филе) и леко се притискат.
  • В купа се разбиват яйцата и сметаната и се подправят със сол, черен пипер и мащерка. 1/3 от сместа се излива върху картофите и отгоре се поръсва с 1/3 от кашкавала.
  • Тиквичките се нарязват на тънки филийки. Половината се подреждат върху картофите и отгоре се залива с другата третина от яйчената смес и 1/3 от кашкавала. Върху кашкавала се нарежда един пласт парчета филе.
  • Накрая се подреждат останалите тиквички и доматите, нарязани на парчета и се заливат с останалата яйчена смес и се поръсват с останалия кашкавал.
  • Питата се пече около 50 мин., като ако е необходимо, се покрива с фолио, за да не прегаря. Сервира се топла или студена, поръсена с прясна мащерка.