Картофено-спаначени кулички с печен деликатес Image 0
Картофено-спаначени кулички с печен деликатес
Продукти за 4 порции

Красива и оригинална рецепта, създадена със много стил и вкус. Лесна за приготвяне и подходяща за празнична трапеза.

Необходими продукти:
• 200 гр. Печен деликатес „Тандем”

За картофените питки:
• 1 кг картофи
• 2 яйца
• 2 с.л. галета
• 30 гр. масло
• сол, черен пипер

За крема:
• 500 гр. спанак (може и замразен)
• 300 гр. заквасена сметана
• 1 скилидка чесън
• 20 мл. Зехтин

Приготовление

1. Картофите се сваряват и се намачкват.
2. Към тях се прибавят яйцата, галетата и маслото.
3. Омесва се тесто, от което се оформят питчици, които се запичат от двете страни в тиган с малко масло.
4. Спанакът се почиства от дръжките, измива се под течаща вода, нарязва се и се задушава заедно с чесъна в зехтина.
5. След като изстине, спанакът се размесва със сметаната.
6. Печеният деликатес се затопля на сух тиган или във фурната.
7. Подреждат се кулички, като се редуват картофена питка, крем със спанак и топъл деликатес.