Картофено-спаначени кулички със запечен занаятчийски бекон Image 0
Изпълнете рецептата с:
  • Product picture
Картофено-спаначени кулички със запечен занаятчийски бекон
Продукти за 4 порции

Красива и оригинална рецепта, създадена със много стил и вкус. Лесна за приготвяне и подходяща за празнична трапеза.

Необходими продукти:
• 200 гр. Занаятчийски бекон „Тандем”

За картофените питки:
• 1 кг картофи
• 2 яйца
• 2 с.л. галета
• 30 гр. масло
• сол, черен пипер

За крема:
• 500 гр. спанак (може и замразен)
• 300 гр. заквасена сметана
• 1 скилидка чесън
• 20 мл. Зехтин

Приготовление

1. Картофите се сваряват и се намачкват.
2. Към тях се прибавят яйцата, галетата и маслото.
3. Омесва се тесто, от което се оформят питчици, които се запичат от двете страни в тиган с малко масло.
4. Спанакът се почиства от дръжките, измива се под течаща вода, нарязва се и се задушава заедно с чесъна в зехтина.
5. След като изстине, спанакът се размесва със сметаната.
6. Бекона се затопля на сух тиган или във фурната.
7. Подреждат се кулички, като се редуват картофена питка, крем със спанак и топъл деликатес.