Печена тиква със свинско филе и сирене чедър Image 0
Изпълнете рецептата с:
  • Product picture
Печена тиква със свинско филе и сирене чедър
Продукти за 4 порции

Продукти:

• 4 малки тикви (около 700 гр.), предварително почистени от семките
• 800 гр. пушено свинско филе Тандем, нарязано
• 125 гр. масло
• 5 стръка праз лук, нарязани на тънко
• 150 мл бяло вино
• 1 чаена лъжица, свежо, настъргано индийско орехче
• 400 мл сметана за готвене
• 400 гр. сирене чедър (настъргано)

Приготовление

1. Фурната се нагрява до 190° С.
2. Почистените тикви се поставят в голяма тава.
3. Маслото се разтопява в тиган. Добавя се праз лук и се запържва на среден огън за 15 мин., като се разбърква, докато омекне. Малка част от праз лука се отделя, за да се гарнират тиквите накрая.
Повишава се температурата на печката, добавя се бялото вино и се оставя да поври няколко минути. След това се добавят свинското филе, настърганото индийско орехче, течната сметана и сиренето. След минута се отстранява от огъня.
4. Следва напълване на тиквите с готовата смес.
5. След това тиквите се поставят в голямата тава с малко вода на дъното и се запичат
във фурната около 1 час и 15 мин.
6. Изпечените тикви се поръсват отгоре с отделения праз лук.