Пай с Печено свинско филе  Image 0
Изпълнете рецептата с:
  • Product picture
Пай с Печено свинско филе
Продукти за 4 порции

Продукти за 4 порции:

• 4 парчета Печено свинско филе Тандем с дебелина около 1 см всяко
• 1 пакет бутер тесто
• 6 стръка зелен лук
• 150гр. гъби, ситно нарязани
• 100гр. замразен грах
• 400 мл течна сметана за готвене
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 4 с.л. подправка “Песто”
• 1 лимон
• 1 жълтък

Приготовление

1. Парчетата Свинско филе се нарязват на кубчета и се овалват в брашното, след което в 2 с.л. олио се запържват в предварително нагорещен тиган.
2. Добавят се още 1 с.л. олио в тигана, ситно нарязаните стръкове зелен лук и гъбите.
Оставят се на огъня за 1 мин.
3. Добавя се подправка “Песто” и се готви още 1 минута, като се разбърква непрекъснато.
4. Прибавя се течната сметана и настърганата кора и сока на 1 лимон. Разбърква се и се оставя да покъкри на тих огън за 5 мин. След това се прибавя замразения грах.
5. Така приготвената смес се разделя на четири равни части.
6. Предварително загрейте фурната на 200° С, след това поставете на 180° С .
7. От бутер тестото се отрязват четири ивици, всяка една с такава дължина, че да покрие ръба на съда, в който ще се поднася пая. След това се отрязват четири правоъгълничета от тестото, с които ще се покрие отвора на съда.
8. Тестото се намокря леко с вода и се закрепя за ръба на съда. След това ивицата тесто се натиска внимателно, за да прилепне добре към купичката.
9. Всяко правоъгълниче от тестото се намокря с вода и с него се покрива съда с пая, като леко се натисне към ръбовете. Тестото може да се украси, като се направят няколко резки отгоре и се декорира с изрязани от тестото листенца.
10. Кората се намазва с жълтъка и пая се запича във фурната за 25 мин., докато тестото стане златисто.