Хот дог
Изпълнете рецептата с:
  • Product picture
  • Product picture
Хот дог "Тандем"
Продукти за 2 порции
  • • 2 кренвирша "Тандем"
  • • 30 гр. бекон "Тандем"
  • • 1 сусамена франзела
  • • 25гр. брашно
  • • 25гр. масло
  • • 100 мл. мляко
  • • сол
  • • прясно смлян черен пипер
  • • индийско орехче
  • • кромид лук
  • • олио за пържене
  • • 20гр. кашкавал
  • • нишесте
  • • горчица
  • • лимон
  • • 15гр. царевица
  • • 3 гъби
  • • 2 с.л. майонеза
  • • 1 варено яйце
Приготовление

Обелете и подгответе кренвиршите "Тандем". Пригответе бешамелов сос, като запържите брашното в маслото и при постоянно разбъркване постепенно прибавяте свареното мляко. Подправете с индийско орехче, сол и пипер. Франзелата разрежете по дължина почти до основата, поставете попарения кренвирш и полейте с бешамела. Отгоре поръсете с настърган кашкавал и кубчета бекон. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Междувременно нарежете на много фини шайби лукът. Панирайте в нишесте и изпържете на маслена баня при непрекъснато бъркане до златисто. Поднесете хотдогът върху яйчена салата с кренвирш, царевица, гъби, горчица, сол и майонеза. Поръсете с пържения лук най-отгоре.