Паста с бекон и броколи Image 0
Изпълнете рецептата с:
Паста с бекон и броколи
Продукти за 4 порции

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 15 минути

 

300 г фузили или друга къса паста

300 г броколи накъсано на розички

1 опаковка варено-пушен бекон „Тандем“

100 г песто от босилек

3-4 с.л. зехтин

40 г пармезан

Сол и черен пипер на вкус

Листа босилек за сервиране

Приготовление

Нарежете бекона на кубчета, сложете го в тава, покрита с хартия за печене и печете 12-15 минути в предварително загрята о 180 градуса фурна, докато стане хрупкав.

През това време пригответе пастата. Посолете голямо количество вода и кипнете.

Сварете пастата според инструкциите на опаковката, като за последните 2 минути добавете в тенджерата и броколите.

Отцедете и запазете малко от водата от варенето. 

Сложете пастата и броколите в голяма купа, добавете пестото и малко вода от варенето, така че да получите сос. Разбъркайте добре и разпределете в чинии за сервиране.

Към всяка порция добавете от хрупкавия бекон и поръсете с настърган пармезан.

Добавете малко пресен босилек, полейте със зехтин и сервирайте.