Гевречета с кашкавал, сирене и Медена шунка Тандем Image 0
Изпълнете рецептата с:
Гевречета с кашкавал, сирене и Медена шунка Тандем
Продукти за 8 порции

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 30 минути

2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
100 г кашкавал Тандем
100 г медена шунка Тандем
100 г сирене от краве мляко Тандем
200 г брашно 

За намазване:
1 жълтък
1 с.л прясно мляко 

Приготовление

Нарежете шунката на дребни кубчета.

В голяма купа разбийте яйцата с малко сол и натрошете сиренето. Добавете кашкавала и шунката и разбъркайте. Прибавете брашното и бакпулвера и разбъркайте до получаването на едри трохи.

Прехвърлете сместа на кухненския плот и омесете за 5-6 минути до полочването на грубо тесто. 

Разделете на 8 еднакви части и оформете на топки.

Сплескате леко и с ръце оформете дупка в средата.

Подредете гевречетата в тава покрита с хартия за печене и намажете с разбитото с млякото яйце.

Печете 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Охладете за 10 минути, преди да поднесете.