Пастърма
Изпълнете рецептата с:
  • Product picture
Пастърма "Тандем" с качамак
Продукти за 1 порции
  • 50г пастърма "Тандем"
  • 60г царевично брашно
  • 60мл прясно мляко
  • мащерка
  • лимон
  • 10г сушени домати
  • див лук
  • 30г биволско сирене
  • песто от босилек
  • чесън
  • пармиджано
  • 15г масло
  • домати
Приготовление

Кипнете равни части прясно мляко и вода, подправени с мащерка и сол. Изсипете постепенно царевичното брашно, бъркайки енергично. При постоянно бавно бъркане, оставете качамака да поври около 4-5 минути. Оттеглете от котлона и, при непрекъснато бъркане, прибавете сушените домати, нарязани на ситно, настърганите лимонова кора и пармиджано, дивия лук и маслото. Така приготвения качамак изсипете върху хартия за печене, в тава с височина 2 см. След като се охлади и втвърди, нарежете качамака на парчета, омазнете със зехтин и печете на грил тиган по 3 минути от всяка страна. Поднесете върху доматен сос, като направите разрези в качамака и подредите пастърмата "Тандем". Поръсете от качамака с парченца биволско сирене и ароматизирайте с песто.