Logo

  • За Тандем
    ИсторияТандемКариери
  • Качество
    Производствен процесКонтролСертификати
  • Продуктите Тандем
  • Logo image
  • Храна и здраве
    Здравословно храненеПолезни съветиРецепти
  • Новини
  • Контакти
En

История

  • Начало >
  • За Тандем >
  • История
  • 1993
  • 1994
  • 1995
  • 1997
  • 1999
  • 2002
  • 2003
  • 2004
  • 2006
  • 2007
  • 2008
  • 2009
  • 2010
  • 2012
  • 2013
  • 2014
— 8 декември
1993
close
— 8 декември
1993

За да направиш нещо, най – важното е да започнеш!

През 1993г. братята Кирил и Тодор Вътеви създават фирма „Тандем –В“ ООД и започват производство на месни продукти в сграда под наем, с ипотечен кредит и два автомобила Трабант. Не знаят до къде искат да стигнат, но държат да произвеждат само продукти, с които всеки би хранил децата си.

Закупени са машини на старо чрез ипотечен банков кредит.

Еуфорията е голяма…всичко предстои!

— 1 януари
1994
close
— 1 януари
1994

Тандем - символ на качество и коректност!

Продуктите на компанията бързо се утвърждават на българския пазар. Името „Тандем“ става символ за качество и коректност в отношенията с бизнес партньори и банки.

— 1 януари
1995
close
— 1 януари
1995

Появата на имитатори на „ Тандем „ принуждава компанията първа да брандира обвивките и опаковките на продуктите си.

 

В стремежа да отговаря на клиентските желания, фирмата разширява асортимента си до 400 артикула и заема лидерски позиции в търговската мрежа на София.

Под ръководството на френски технолог, започва производството на варена шунка, създадена по специална рецепта, съобразена с българския вкус.

— 1 януари
1997
close
— 1 януари
1997

Сигурност и качеството!

За да се гарантира производството с прясно българско свинско и телешко месо Тандем наема кланица в с. Дриново, община Попово и започва собствен месодобив.

— 1 януари
1999
close
— 1 януари
1999

Никой не бяга от хубавото!

Растящото търсене на продукти от Тандем, нарежда голям брой търговци на опашка пред пласмента на предприятието. Закупен е терен за изграждане на ново предприятие в София. За проектант е поканено немското бюро „Falkenstein – архитекти и инженери“ – световно име с реализирани над 200 проекта за месодобив и месопреработка в Западна Европа, Бразилия и Чили. Собственикът Йозеф Фалкенщайн е главен консултант на Световната банка по проекти, свързани с месодобив и месопреработване.

— 2 януари
1999
close
— 2 януари
1999

Признанието на бранша!

През 1999 г. Управителят на Тандем - Кирил Вътев е председател на Асоциацията на месопреработвателите в България. 

— 1 януари
2002
close
— 1 януари
2002

Обществено признание!

Съюз „Произведено в България” удостоява Тандем с годишната награда за Български производител за 2002г. „Златна мартеница“ за увеличаване на производствената програма и продажбите, внедряване на нови мощности и подобряване на условията на труда.

— 2 януари
2002
close
— 2 януари
2002

Въпреки…!

През Май 2002г., Тандем пуска в експлоатация първото за България месопреработвателно предприятие, изградено по европейски стандарти, въпреки административните пристрастия към БДС. Чрез собствена лаборатория, въвежда контрол на всички етапи от производствения процес по системата НАССР и GMP.

Внедрена е ERP-система, която гарантира стриктна отчетност и цялостна проследимост на продукцията;

Въведени са:

Система за видео-наблюдение;
Система за контрол на достъпа;
Система за Термо-контрол;

— 1 януари
2003
close
— 1 януари
2003

Скок в бъдещето!

През 2003 година, много преди присъединяването на България към ЕС, след прецизен одит на експерти от ЕС, Тандем получава ветеринарно – санитарна оторизация за свободна търговия на европейския пазар.

— 1 януари
2004
close
— 1 януари
2004

Растеж!

Тандем преминава от едностепенна към корпоративна организационна структура!

— 1 януари
2006
close
— 1 януари
2006

Отличие!

Чрез гласуване от българските потребители, марката „Тандем” е избрана за лидер в категорията „Производители на месо” и е отличена от световната организация Superbrands с приза Superbrand („Супер марка на българския пазар”) за 2006 - 2007 година.

— 1 януари
2007
close
— 1 януари
2007

За Производителя инвестициите никога не спират!

В Габрово „Тандем” открива специализирано предприятие за традиционни български сурово-сушени колбаси и деликатеси.

— 2 януари
2007
close
— 2 януари
2007

Лице на България пред Европа!


Производствена база Тандем е посетена от всички европейски инспекции, делегации и медии, наблюдаващи готовността на България за членство в ЕС.

— 2 януари
2007
close
— 2 януари
2007

Важно е с какво се храним!

През 2007 г. Тандем пуска на пазара първите в България шунки и деликатеси с ниско съдържание на мазнини до 3% , обединени в продуктовата серия „Финес и настроение”.

— 1 януари
2008
close
— 1 януари
2008

Качеството се гарантира с контрол и стандарти!

След инспекция от холандски одитор през месец януари „Тандем-В” ООД получава най-високият международен сертификат IFS за внедрена Система за управление на безопасността и качеството в производството на храни.

— 1 януари
2009
close
— 1 януари
2009

Доверието не е кампания!

Марката „Тандем” за втори път е избрана за Superbrand („Супер марка на българския пазар") в категорията „Месни продукти”.

— 1 януари
2010
close
— 1 януари
2010

Мечта за национален отбор в икономиката!

За трети път собственикът на „Тандем” г-н Кирил Вътев е избран за Председател на Асоциацията на Месопреработвателите в България.

— 1 януари
2012
close
— 1 януари
2012

Социалната отговорност не е грамота!

Тандем е съучредител на Българската хранителна банка, чиято цел е да набира дарения и да раздава хранителни продукти на хора, които нямат финансова възможност да се хранят пълноценно.

— 1 януари
2013
close
— 1 януари
2013

Любима марка!

В потребителската класация Любимите марки за марка №1 в категория „Хранителни продукти“ е избран Тандем.

— 2 януари
2013
close
— 2 януари
2013

Логично… и Био!

Тандем покри изискванията за производство на био продукти!

—23 януари
2013
close
—23 януари
2013

20 години Тандем!

Двадесетата си годишнина Тандем отбеляза с организиране на 1-вата конференция на тема „ Добрата храна е сила ! „. Успехът на инициативата и непреходността на темите за храненето и здравето, провокираха решението конференцията да се провежда ежегодно.

—11 юли
2014
close
—11 юли
2014

Доверието на потребителите – най-голямото признание за Тандем!

Марка „Тандем“ за втора поредна година е номинирана в потребителската класация
„Любимите марки“ и получава приз за любима марка №1 в категория „Месни продукти“, а "Био свинско филе" Тандем е избрано от потребителите за любим продукт в категорията „Био продукти“.

— 1 септември
2014
close
— 1 септември
2014

Майстор в занаята!

Възхищението ни от силата на духа и таланта на българските майстори, живели и работели в Централен Балкан, ни подтикна да разработим нова серия продукти. Черпейки от богатството и традициите на този географски регион, пресъздадохме автентичния вкус на майсторските сурово – сушени продукти.

Нарекохме серията продукти „Тандем Майстор в занаята“.

—11 ноември
2014
close
—11 ноември
2014

Информиран избор!

Всеки човек иска да се храни здравословно, внимава да не бъде подведен, страхува се за здравето си! Решението е само едно – КОМПЕТЕНТНОСТ, ДОСТОВЕРНОСТ И МЯРКА.

За увереността и спокойствието при избора на храна, за удоволствието от храненето и здравословният начин на живот, Тандем организира Втора конференция на тема „Добрата храна е сила“.

 

graphic
  • За ТандемЗа Тандем
  • История
  • Тандем
  • Кариери
  • КачествоКачество
  • Производствен процес
  • Контрол
  • Сертификати
  • Продуктите Тандем
  • Сурово-сушени колбаси и деликатеси
  • Шунки и деликатеси
  • Малотрайни колбаси и деликатеси
  • Сурови месни заготовки
  • Трайни колбаси
  • Храна и здравеХрана и здраве
  • Здравословно хранене
  • Полезни съвети
  • Рецепти
  • Новини
  • Контакти

LogoСилата на добрата храна

© 2025 Тандем.
Уеб дизайн: еDesign