Тортилас Image 0
Тортилас
Продукти за 4 порции

Продукти:
• 200гр. шпеков колбас “Бургас” Тандем
• 8 яйца
• 2 големи картофа, нарязани на тънки кръгчета
• сол, млян черен пипер
• зехтин

 

Приготовление

1. Зехтинът се затопля в тиган. Добавят се картофите със солта и черния пипер и се оставят на
среден огън да се позапържат 25 мин.
2. В купа за салата се разбиват яйцата, като леко се подсоляват и се добавят картофите и предварително нарязания на кубчета колбас “Бургас”. Сместа се разбърква и се оставя да престои малко.
3. С черпак се загребва от сместа и се изсипва в тиган, намазан със зехтин, и се готви на умерен огън около 5 мин. След това тортилата се обръща и се оставя да се готви още 3 мин.
4. Останалата смес се разпределя и готви по описания начин.