Картофена крем супа с кренвирши  Image 0
Изпълнете рецептата с:
Картофена крем супа с кренвирши
Продукти за 4 порции

4 - 5 картофа
50 гр. краве масло
2 яйца
1/2 чаена чаша кисело мляко
4 кренвирша
1 връзка магданоз
Готварска сол Черен пипер

Приготовление

1. Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода.
2. Готовите картофи се пасират още докато са топли и към тях се добавя от водата, в която са били сварени.
3. Добавя се солта, маслото и магданоза и сместа се разбърква върху котлона.
4. Жълтъците се отделят от белтъците.
Киселото мляко се смесва с жълтъците и към тази смес се добавят 4 - 5 лъжици от готовата супа. След това застройката се изсипва внимателно в тенджерата при постоянно разбъркване.
5. Кренвиршите се нарязват на колелца и се запържват до златисто.
6. Супата се сервира, като се добавят запържените кренвирши и пресен магданоз.