Бурито с кренвирши Image 0
Изпълнете рецептата с:
Бурито с кренвирши
Продукти за 4 порции

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 15 минути

 

4 кренвирша Тандем

4 тортия питки

1 червена чушка, нарязана на ивици

½ глава червен лук, нарязана на ситно

1 консерва червен боб

½ салата литъл джем нарязана на ивици

80 г настърган кашкавал

 

за соса

3 с.л. заквасена сметана

2 с.л. майонеза

1 с.л. горчица

 

Приготовление

В купа сложете сметаната, майонезата и горчицата и разбъркайте добре.

 

Сварете кренвиршите за 2-3 минути в кипяща вода и извадете в чиния.

Отцедете боба и го смесете с нарязания лук.

Върху тортия питка сложете ¼ от сместа със сметана и разнесете по цялата питка.

Поставете от зелената салата в единия край на питката. Отгоре подредете ивички чушка и сложете 2-3 с.л. от боба с червен лук.

Върху тях поставете кренвирш и поръсете с кашкавал. Завийте на стегнато руло. По същия начин пригответе и останалите бурито. Изпечете буритото на сух тиган, загрят на средно силен огън за 1-2 минути от всички страни.

Поднесете топло, с нарязан домат и пресен кориандър.