Чигагски хотдог Image 0
Изпълнете рецептата с:
Чигагски хотдог
Продукти за 3 порции

3 кренвирша Тандем
3 хлебчета за хот дог
½ глава лук
Туршия от краставици
3 кисели краставички
1 домат
6 мариновани люти чушки
Горчица
Маково семе
1 светла бира
За туршията от краставички:
1 краставица
½ глава лук
1 червено чили
80 мл бял винен оцет
30 г захар
1 ч.л сол
2 ч.л. брашно
2 с.л. вода

Приготовление

Започнете с приготвянето на туршията от краставички.
Нарежете лука, краставицата и лютата чушка на малки кубчета.
В касерола налейте оцета и добавете захарта. Оставете да заври и варете 3-4 минути. Добавете ситно нарязаните зеленчуци и посолете. Варете 5 минути, докато зеленчуците омекнат, но са все още хрупкави.
Разбийте брашното с водата и налейте в касеролата. Варете 2-3 минути, свалете съда от котлона, прехвърлете в купичка и оставете да се охлади.
Подгответе зеленчуците за хот дога. Нарежете лука на кубчета, домата на колеца, а киселата краставичка на ленти.
Обелете кренвиршите.
В касерола налейте бирата и оставете да заври.
Сложете кренвиршите и варете 10 минути.
Загрейте хлебчетата за хот дог във фурната.
Подредете хот дога.
Разрежете хлебчето на две по дължина.
Намажете с горчица, поставете два резена домат, отгоре сложете кренвирш и 2 ленти кисела краставичка.
Поръсете с кубчета лук, сложете 2-3 ч.л. туршия от краставица, сложете по 2 мариновани чушки и поръсете с маково семе.
Завършете с горчица и поднесете с пържени картофи.