Грил наденички с гуакамоле Image 0
Изпълнете рецептата с:
Грил наденички с гуакамоле
Продукти за 4 порции

Време за подготовка: 20 минути

Време за готвене: 15 минути

 

1 опаковка Грил наденички Тандем

 

За гуакамоле

1 авокадо

½ глава червен лук, нарязан на ситно

1 сладка зелена чушка

1 зелена люта чушка

1 домат

5-6 клонки пресен кориандър

2 пасирани скилидки чесън

Сок от 1 лайм

½ ч.л.сол

 

За салцата

2 домата

¼  глава червен лук, нарязан на ситно

1 зелена люта чушка

Сок от ½  лайм

½ връзка кориандър, нарязан на ситно

2 с.л. зехтин

Сол на вкус

 

За сервиране:

Пресен кориандър

Лайм

Тортия чипс

Приготовление

За гуакамолето нарежете на ситно почистените чушки и лук. Извадете сърцевината на авокадото и нарежете на кубчета. Сложете го в купа и намачкайте с вилица. Добавете чушките, ситно нарязания кориандър, пасирания чесън и лука. Прибавете сока от лайм, разбъркайте добре и оставете настрана.

 

За салцата в купа смесете нарязания на кубчета домат, ситно нарязаните лук, люта чушка и кориандър. Добавете сока от лайм, посолете и прибавете зехтина. Разбъркайте и оставете настрана.

Загрейте на висока температура грил тиган. Изпечете наденичките за 6-7 минути, докато станат златисти, като завъртате периодично.

Сервирайте наденичките топли с гуакамоле, тортия чипс и салца.