Печени картофи с домашна саздърма Тандем Image 0
Печени картофи с домашна саздърма Тандем
Продукти за 4 порции

 

600 г обелени картофи

1 опаковка домашна саздърма Тандем

5 яйца

1 стрък праз

70 г сушени домати в зехтин

120 г кашкавал от овче сирене Тандем

4 с.л. зехтин от консервата домати

1 ч.л. сол

½ ч.л. черен пипер

Приготовление

Обелените и измити картофи нарежете на кубчета, сложете в тенджера със студена вода, посолете и варете 12-15 минути, докато омекнат. Отцедете и оставете да се охладят за 10 минути.

Нарежете саздърмата на кубчета и прехвърлете в купичка.

В купа счупете яйцата, посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте.  Добавете охладените картофи, саздърмата и нарязания на дебели колелца праз. Сложете и нарязаните на ивици сушени домати и зехтина и прибавете настъргания кашкавал.

Разбъркайте добре, за да смесят продуктите и изсипете сместа в намаслена форма за печене.

Заравнете ястието, полейте с малко зехтин и печете 35 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.

Охладете за 10-15 минути преди да сервирате.