Тортия с Петрохан Тандем Image 0
Изпълнете рецептата с:
Тортия с Петрохан Тандем
Продукти за 8 порции

Време за подготовка: 20 минути

Време за готвене: 35 минути

 

1 кг нарязани на парченца картофи

1 опаковка колбас Петрохан Тандем

1 голяма глава лук, на тънки полумесеци

2 сушени чушки, нарязани на парченца

6 яйца

2 жълтъка

4 с.л. зехтин

Сол и черен пипер на вкус

800 мл олио за пържене

Приготовление

В тиган с диаметър 25-27 сантиметра налейте олиото и оставете да се загрее.

Сложете картофите и гответе 10-12 минути, като разбърквате често, докато започнат да омекват.

Прибавете лука и сушените чушки, разбъркайте и гответе още 10 минути.

Обелете колбаса петрохан, нарежете половината на колелца, а след това на половинки.

В голяма купа сложете яйцата и жълтъците, посолете, подправете с черен пипер и разбийте.

Към яйцата добавете отцедените зеленчуци, прибавете нарязания петрохан и разбъркайте добре.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Излейте олиото от тигана, подсушете с кухненска хартия и налейте зехтина.

Изсипете сместа със зеленчуци и оставете на средно силен огън за 4-5 минути, докато тортията започне да стяга по краищата.

Прехвърлете тигана във фурната и гответе 10-12 минути, докато тортията стегне и отгоре.

Извадете от фурната и оставете да се охлади за 20-30 минути преди да обърнете в голяма чиния за сервиране.

Нарежете тортията на парчета и поднесете с останалия петрохан, домати, лук, мариновани чушки и маслини.