Печен паниран кашкавал с Луканков салам Тандем Image 0
Изпълнете рецептата с:
Печен паниран кашкавал с Луканков салам Тандем
Продукти за 4 порции

2 опаковки кашкавал Тандем

1 опаковка луканков салам Тандем

 

За паниране:

2 яйца

4-5 с.л. брашно

80 г галета

спрей за готвене

 

За сервиране:

Печени картофи

Зелена салата

 

Приготовление

Разрежете кашкавала на две парчета, за да получите дебели правоъгълници, а след това всеки срежете на две, без да разразявате до края, за да се отвори като книга.

Извадете салама от опаковката и разрежете на две.

Във всяко парче кашкавал поставете по 3-4 половинки салам и затворете.

В три купи сложете яйцата, брашното и галетата, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте.

Панирайте напълнения кашкавал последователно в брашно, яйце и галета, като повторите стъпката с яйце и галета, за да е по-стабилна панировката.

Подредете панирания кашкавал в тава покрита с хартия за печене. 

Напръскайте със спрей за готвене и печете 15-18 в предварително загрята до 190 градуса фурна, като по средата на печенето обърнете.

Сервирайте веднага, с печени или пържени картофи и свежа салата.