ГБИТК награди „Тандем” за принос в развитието на германо-българските търговски отношения Image 1
Събития
— 29.01.2010 —
ГБИТК награди „Тандем” за принос в развитието на германо-българските търговски отношения

Специален гост на церемонията беше министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков

Месопреработвателна компания „Тандем” получи Наградата на германската икономика в категорията нечлен на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) на 28 януари.

По време на официалната пресконференция преди награждаването управителят на „Тандем” Кирил Вътев поясни, че почти на всички нива в дейността си от създаването през 1993 г. до днес компанията осъществява контакти и съвместна работа с германски контрагенти.

Управителят на „Тандем” подчерта, че към България тече огромен ноу-хау трансфер от Германия и над 80% от основното технологично оборудване на компанията е с произход Германия. Вече десет години в предприятието е внедрена ERP-система на немската фирма “CSB-SYSTEM”, като „Тандем” е първият им клиент за България. Специализираният софтуер усъвършенства проследяването на всички процеси и подпомага покриването на 100% на един от най-добрите международни стандарти за безопасност и качество на храните IFS (International Food Standard).

Историческата ретроспекция показва, че консултант за проектирането на предприятието през 2002 г. е немското проектантско бюро „Фалкенщайн” с ръководител Йозеф Фалкенщайн, който консултира световната банка по проекти, свързани с месодобив и месопреработване.

Кирил Вътев допълни още, че от 2009 г. предприятието работи с висококачествени суровини от Германия поради недостига им на българския пазар, а в средата на януари 2010 г. „Тандем” представи традиционните месни продукти на международното изложение за хранителни стоки „Зелена седмица” в Берлин.

Наградите на ГБИТК се провеждат за шеста поредна година. ГБИТК е най-голямата двустранна търговска камара в страната.