www.banker.bg: "Кирил Вътев бе избран за председател на Асоциацията на месопреработвателите в България" Image 1
Събития
— 15.06.2010 —
www.banker.bg: "Кирил Вътев бе избран за председател на Асоциацията на месопреработвателите в България"

Кирил Вътев бе избран за председател на Асоциация на месопреработвателите в България на годишното общо събрание на организацията, което се проведе на 11 юни във Велинград. Той зае мястото на досегашния председател Костадин Чорбаджийски, който ръководи браншовата организация от 2004 до 2010 година. Чорбаджийски стана „почетен деятел” на асоциацията.

Новият председател бе избран с гласовете на 2/3 от присъстващите делегати на събранието. След избирането му той благодари за гласуваното доверие и заяви, че ще направи всичко необходимо, за да оправдае очакванията на колегите си. Според него пред АМБ стоят две основни предизвикателства – увеличаване на експорта и възвръщане доверието на българския потребител към родните месни продукти.

Кирил Вътев е роден на 24 март 1958 г. в с. Загражден, Плевенска област. Женен, с две деца. През 1982 г. завършва Национална спортна академия, профил „Свободна борба” и до 1991 г. е треньор на деца, подрастващи и юношеския национален отбор. Бизнес кариерата му стартира през 1991 г. като собственик на фирма за търговия с облекло и на кафене. Преминава през фирма за производство и дистрибуция на сандвичи, а от 1993 г. е съсобственик и съуправител на месопреработвателна компания „Тандем”. През 2006 г. става съсобственик и съуправител на ферма за месодайно пасищно говедовъдство в Централен Балкан, през 2008 г. – съсобственик и съуправител на месопреработвателна компания „Тандем – Габрово”, а през 2009 г. – съсобственик и съуправител на верига магазини „Полезно и приятно”. През 2009 г. е избран за председател на сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти”.

Обществената му дейност започва през 1999 г. като председател на Асоциация на месопреработвателите в България (до 2004 г.). През 2008 г. е номиниран в топ 10 на първото издание на конкурса \"Мениджър на годината\", а през 2010 г. e номиниран в топ 20 на първото издание на конкурса \"Бизнес личност на годината\".