"Икономедиа" представи г-н Вътев в Рубрика Pro.File на изданието си "Кариери" Image 1
Събития
— 18.06.2008 —
"Икономедиа" представи г-н Вътев в Рубрика Pro.File на изданието си "Кариери"

Лицето на рубрика Pro.File в "Кариери" за тази седмица е г-н Кирил Вътев.

Представяме ви текста от онлайн изданието на Кариери, както и снимка от техния архив.

 

Питайте "Тандем"

Тази седмица в Pro.File ви представяме управителя на "Тандем-В" Кирил Вътев

от Тодор Божинов

16/06/2008 09:00

"Игра на сляпа баба с живота". Така Кирил Вътев описва периода след 1988 г., когато принудително е отстранен от поста треньор на юношеския национален отбор по борба. Допреди 20 години младият треньор е посветил живота си на спорта, и през ум не му минава да се занимава с друга дейност. Отстраняването от поста обаче му действа силно демотивиращо и Вътев започва да търси алтернативи. След поредица от опити - някои успешни, някои не чак толкова, заедно с брат си (който по-късно напуска компанията, за да оглави една от кланиците, с които "Тандем-В" работи) се ориентира към месопреработването. Днес Кирил Вътев твърди, че компанията му е една от малкото, в чиито продукти има наистина месо.

"Тандем-В" произвежда цялата гама от месни продукти - сурово-сушени деликатеси, шунки, кренвирши, малотрайни колбаси, шпекови колбаси, пастети, продукти от мляно месо, разфасовки. Повечето с марка "Тандем".

 

Едно от нещата, за които съжалява Вътев, е това, че борбата в България се е превърнала в символ на нелегален бизнес. Въпреки че отдавна не се занимава активно със спорт, следи какво се случва в бранша и набързо може да ви направи прогноза какво да очакваме от българските борци в Пекин '08. Завършил е спортното училище в Русе и НСА - и на двете места със специалност "Борба".

 

Как двама братя без абсолютно никакъв опит успяват да се ориентират в джунглата на българския бизнес в средата на 90-те? Как изведнъж се оказват с ипотечен кредит, който не знаят в какво да инвестират? Как завършва играта на сляпа баба и с какво борбата помага на мениджъра в управлението на "Тандем-В"? Отговорите - в събота в Pro.File.

На този линк можете да прочете статията в оригинал:

http://www.karieri.bg/show/?storyid=514518

Източник: Икономедиа