в. "Монитор": "България на “Европейското коледно село" в Париж" Image 1
Събития
— 13.12.2010 —
в. "Монитор": "България на “Европейското коледно село" в Париж"
МЗХ Много парижани идват на площад "Трокадеро", за да си купят оригинални храни и напитки за празника. До втори януари на площад "Трокадеро" в Париж ще продължи изложението "Европейско коледно село", което се провежда под името Трокадеро он айс. През тази година в него ще участват пет български фирми - "Ел Би Булгарикум", "Тандем", Изба "Карабунар", изба "Стримон" и винзавод "Асеновград". Те ще представят традиционни български продукти по време на тематични демонстрационни дни, на които всеки ще може да дегустира българско мляко, месни продукти и вино. От страна на Франция се проявява интерес към българския пчелен мед, млечни продукти, месо и розово масло.

На това изложение, което се провежда за втори път на известния площад срещу Айфеловата кула, свои щандове подготвят почти всички посолства във френската столица. Освен национални щандове, със свои продукти се представят и земеделски производители от цялата страна. В тези дни от сергия на Трокадеро може да се купят оригинални храни от цял свят.

Известната френска певица и актриса Силвия Вартан, която е кръстница на изложението, с помощта на Асоциация "Силвия Вартан за България" организира благотворителна инициатива за набиране на средства, които ще бъдат дарени на клиники за болни деца в България.