Фирма „Тандем“ организира първата по рода си конференция под надслов „Добрата храна е сила“ Image 1
Събития
— 03.10.2013 —
Фирма „Тандем“ организира първата по рода си конференция под надслов „Добрата храна е сила“

На 29 септември, в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, се проведе първата конференция под надслов „Добрата храна е сила", организирана от компанията „Тандем” по случай нейната 20-та годишнина.

Над  300 гости – представители на отговорни държавни институции, научни среди, потребителски организации, производители и търговци, изразиха своята позиция по теми, вълнуващи широката общественост – изискванията за безопасност и качество при производството на храни, умението ни да  живеем и да се храним балансирано.

За организаторите и участниците конференцията се превърна в споделена кауза за отстояване правото на българина да консумира добра и сигурна храна всеки ден. Храната е важен фактор за здраве и пълноценен живот.  Грижата за здравето на хората обединява ангажираните  в производството и контрола по цялата хранителна верига. На тази конференция ясно пролича нуждата от усилия за недопускане тенденциите за все по-ниски цени да отнемат от хранителната стойност на продуктите.

Като  компания, доказала амбицията си винаги да постига най-доброто, на  конференцията "Тандем" представи новите си разработени продукти – кренвирш с намалено съдържание на мазнини и сол, както и първите си  Био  продукти – шунка и филе.

Естественият стремеж на компанията към успех и развитие се базира на ценности, каквито за всяко общество  са добрата, качествена и безопасна храна.

В името на тази кауза "Тандем" ще провежда ежегодно конференцията, в отговор  на най-горещите въпроси, свързани с правото на българина за информиран избор на храна.