„Тандем” посрещна португалския министър на земеделието и българския му колега Валери Цветанов Image 1
Събития
— 17.09.2008 —
„Тандем” посрещна португалския министър на земеделието и българския му колега Валери Цветанов

Вчера, 16 септември 2008 г., делегацията, начело с министъра на земеделието на Република Португалия г-н Жайме Силва и министъра на земеделието и храните на Република България Валери Цветанов посетиха месопреработвателното предприятие „Тандем”. В завода двамата министри бяха запознати от Кирил Вътев, собственик на предприятието, с условията, при които се произвеждат месните продукти на „Тандем”.

„Тандем” e българският лидер в бранша на месопреработвателите” – така министър Цветанов представи екипа на компанията пред португалската делегация. Както е известно, месопреработвателна компания Тандем покрива всички европейски стандарти за качество и безопасност на храните още преди България да стане държава членка на общността. Продуктите на Тандем са сертифицирани за износ в рамките на Европейския съюз. В началото на тази година компанията получи и Международен стандарт за храните IFS, гарантиращ, че продуктите, които се произвеждат под собствената марка на Тандем, отговарят на световните изискванията за безопасност и качество. Тандем покри на 100% на високо ниво 336-те изисквания на стандарта IFS, което е уникално постижение при първа сертификация на компания не само в България, но и в европейски мащаб.

Португалският министър Жайме Силва и делегацията му останаха впечатлени и от системата за видеонаблюдение в завода, която проследява целия производствен процес в предприятието, както и от проекта на „Тандем” за екоферма за телешко месо в село Дамяново.

„Видях огромен потенциал във фирмата ви, затова ви пожелавам да продължавате да се развивате и да произвеждате качествени продукти на европейско ниво за българския пазар. Впечатлен съм от ръста, който показва българската преработвателна промишленост и от добрите практики, въведени в предприятия ви”, заяви португалският министър.

Португалския министър на земеделието Жайме Силва е на официално посещение в България по покана на българския си колега. Целта на визита му е да се запознае отблизо със състоянието на българския аграрен сектор. В програмата на португалската делегация бяха включени посещения на успешно функциониращи български фирми от преработвателната промишленост.