Тандем възражда уникални рецепти в новия си завод в Габрово Image 1
Събития
— 25.10.2008 —
Тандем възражда уникални рецепти в новия си завод в Габрово

 

Уникални рецепти за традиционни български колбаси използва Тандем за производството на сурово-сушени продукти в новия си специализиран завод „Тандем-Габрово”, който беше официално открит в петък, 24 октомври.

 

„Тандем-Габрово” е дъщерна фирма на месопреработвателна компания Тандем. Заводът е изграден на мястото на бившето предприятие „Айви” в Габрово, съвместно със собственика му Радослав Блажев, който е и управител на новия завод.

 

Предприятието е изцяло реконструирано и оборудвано с нова техника за рекордно кратък срок от 4 месеца – от август до ноември 2007 г. В технологичното оборудване на предприятието са вложени 1,5 млн. лева.

 

В началото на м. юни 2008 г., след извършен одит от ветеринарните власти, Тандем-Габрово получава оторизация за свободна търговия в Европейския съюз. Това дава изключителна възможност на фирмата да представи традиционните български продукти и на общия пазар. Собственикът на Тандем, Кирил Вътев заяви, че вече има интерес и запитвания към продуктите на Тандем – Габрово от Италия, Германия, Белгия и Русия.