Планинска пица  Image 0
Изпълнете рецептата с:
Планинска пица
Продукти за 4 порции

Продукти:
• 300 гр. тесто за пица
• 400 гр. нарязани домати
• 2 скилидки счукан чесън
• 1 с.л. риган
• 225 гр. моцарела, нарязана на филийки
• 2 сухи червени чушки (по желание)
• 225 гр. планински колбас Тандем, нарязан на кръгчета
• 2 с.л. каперси
• пресен риган за гарниране

Приготовление

1. Фурната се нагрява на 220°С. Тестото се разделя на две и всяка половинка се разточва, докато достигне диаметър 25 см. Слагат се върху намазана със зехтин тава за печене.
2. Доматите се объркват в купа с чесъна и ригана. Основите за пицата се намазват с доматения сос. Половината от моцарелата се оставя настрана, а другата се разпределя равномерно върху доматите. Пиците се слагат във фурната за 7-10 мин., докато тестото започне да става златисто.
3. Изваждаaт се от фурната и отгоре се поръсва с натрошените люти чушки (по желание). Подреждат се кръгчетата Планински колбас и каперсите.
4. Най-отгоре се слага останалата моцарела и се пече във фурната още 7-10 мин.
Поръсва се с пресен риган и се сервира веднага.