Канапе от палачинки с Луканков салам Image 0
Изпълнете рецептата с:
Канапе от палачинки с Луканков салам
Продукти за 24 порции
за 24 канапета

Продукти:
  • 2 яйца,
  • 200 мл мляко,
  • 150 гр. брашно,
  • 2 с.л. билки (по избор), фино нарязани,
  • 25 гр. разтопено масло,
  • 6 парчета Луканков салам Тандем,
  • нарязани на тънки, дълги лентички,
  • 1 кутийка крема сирене,
  • 1 шепа сушени домати, нарязани на лентички,
  • 12 стръка рукола (или друг вид зелена салата).
Приготовление:
  1. Яйцата се разбиват с млякото и със 100 мл вода. Слага се щипка сол. Брашното се слага в отделна купа и се прави кладенче в средата, където се налива на тънка струйка яйчената смес, като се бърка непрекъснато, докато сместа стане гладка. Добавят се нарязаните билки и се оставя сместа да почине 30 мин.
  2. Малък тиган за палачинки (20 см) се нагрява на средна температура. Слага се по малко масло и се пържат тънки палачинки (6 бр.). Готовите палачинки се слагат една върху друга, като между тях се поставя домакинска хартия, за да не слепват.
  3. Цялото количество нарязан Луканков салам се разделя на шест равни части (за шестте палачинки).
  4. Всяка от готовите палачинки се намазва плътно с крема сирене. В единия край на палачинката се слагат 1/6 от лентички от Луканковия салам. Покриват се с 2 стръка рукола и няколко лентички сушени домати.
  5. Започвайки от края, върху който са лентичките Луканков салам, палачинките се навиват стегнато на руло. Краищата на рулата се отстраняват, а останалата част се разделя на две, като всяка половинка - на още две по диагонал. Готовите канапета се подреждат изправени в чиния и се сервират.