„Циганска баница“ с крем от сирене гарнирана с Роле Трапезица и Филе Eлена Тандем Image 0
Изпълнете рецептата с:
  • Product picture
  • Product picture
„Циганска баница“ с крем от сирене гарнирана с Роле Трапезица и Филе Eлена Тандем
Продукти за 4 порции

Продукти:

8 филии хляб бриош

40 г орехови ядки

100 г овче сирене

4 с.л. заквасена сметана

4-5 с.л. зехтион

1 домат

1 опаковка Роле Трапезица Тандем

1 опаковка Филе Елена Тандем

1 ч.л. червен пипер

½ ч.л. сол

1 ч.л. самардала

4-5 стръка див лук

 

 

 

 

Приготовление

Време за подготовка: 10 минути

Време за приготвяне: 10 минути

 

Пригответе крема от сирене. Натрошете сиренето, добавете заквасената сметана, налейте зехтина и пасирайте до получаването на крем. Прехвърлете в купичка, подправете със самардала, разбъркайте добре и оставете настрана.

В сух тиган запечете ореховите ядки за 4-5 минути при непрекъснато бъркане. Прехвърлете на дъска и нарежете.

Разрежете домата и махнете семената и течността. Нарежете на кубчета и сложете в купичка. Добавете ситно нарязан див лук.

Запечете хляба в сгорещен тиган (ако не ползвате бриош, след запичане намажете с масло, зехтин или олио).

Запечените филии хляб поръсете с червен пипер и самардала, намажете с крема от сирене и гарнирайте с домат.

Отгоре подредете Филе Елена  на едната пот филиите, а  другата гарнирайте с Роле Трапезица.

За финал поръсете със запечени орехови ядки.