Рецепта за Фритата с тиквички, домати и кашкавал Тандем Image 0
Изпълнете рецептата с:
  • Product picture
Рецепта за Фритата с тиквички, домати и кашкавал Тандем
Продукти за 6 порции

Продукти:

6 яйца

150 г кашкавал от краве мляко Тандем

1 ч.л. червен пипер на люспи

3-4 клонки пресен босилек

4 с.л. зехтин

2 стръка целина

1 глава червен лук

2 тиквички

150 г чери домати

Сол и черен пипер на вкус

 

Приготовление

Време за подготовка: 10 минути

Време за готвене: 40 минути

 

Нарежете тиквичките на колелца с дебелина около 3-4 милимиетра.

На средно висока температура загрейте чугунен или съд с незалепващо дъно, подходящ за печене във фурна и налейте зехтина.

Сложете нарязаните тиквички и гответе 7 минути на средно висока температура, като разбърквате периодично.

Прибавете ситно нарязаните лук и целина, разбъркайте и гответе около минута.

Разрежете доматите на две и ги добавете към тиквичките. Намалете котлона и гответе 5-6 минути.

Настържете кашкавала на едро ренде.

В купа счупете яйцата, посолете, подправете с червен пипер и добавете 2/3 от настъргания кашкавал и накъсайте листата босилек. Разбийте добре и оставете настрана.

Излейте в тигана яйчената смес, разбъркайте и гответе на средно силен огън 4-5 минути, докато яйцата започнат да стягат по ръба.

Поръсете с останалия кашкавал, прехвърлете съда в предварително загрята до 200 градуса фурна и печете 20 минути, докато се зачерви добре и яйчената смес стегне.

Извадете съда от фурната и оставете ястието да се охлади за няколко минути преди да сервирате.

Поднесете фритатата топла, с хляб и листа босилек.