Картофени ньоки с наденица с чубрица  Image 0
Картофени ньоки с наденица с чубрица
Продукти за 4 порции

2 парчета наденица с чубрица Тандем

3-4 с.л. зехтин

1 малка глава лук

4 скилидки чесън

100 мл бяло вино

400 мл сметана

1 опаковка картофени ньоки (500 г)

40 г пармезан на люспи

100 г спанак

1 ч.л. червен пипер

Пресен босилек

Сол

Черен пипер

Приготовление

Нарежете наденицата на колелца, чесъна на едро, а лука на кубчета.

 

В широк тиган загрейте зехтина на средно силен огън и запържете наденицата до златисто за 6-7 минути. Добавете листата спанак и чесъна и гответе около минута, докато спанака омекне.

Извадете в чиния, в същия съд  добавете лука и гответе 4-5 минути, докато омекне и стане златист.

Налейте виното, оставете за 2-3 минути да се изпари алкохола и добавете ньоките и сметаната. Посолете, подправете с черен пипер, покрийте съда с капак и гответе 5-6 минути, докато ньоките омекнат. Свалете съда от котлона и сервирайте в подходящи чинии.

Към всяка порция добавете от наденицата със спанак и поръсете с пармезан.

 

Добавете листа пресен босилек и сервирайте веднага.