Галет с козе сирене Тандем и плодове Image 0
Изпълнете рецептата с:
Галет с козе сирене Тандем и плодове
Продукти за 6 порции

За тестото:

240 г брашно

120 г студено масло

70 г захар

3-4 с.л. студена вода

Щипка сол

 

За пълнежа:

300 г сирене от козе мляко Тандем

60 г пудра захар

Кора от 1 лимон

Сок от ½ лимон

2 праскови

70 г боровинки

1 с.л. прясна мащерка

 

За запичане:

1 жълтък

3 с.л. кафява захар

Приготовление

В купата на кухненски блендер сложете брашното, захарта и щипка сол. Разбъркайте, за да се смесят.

Добавете нарязаното на кубчета студено масло и смелете до получаването на трохи.

Налейте водата и блендирайте, докато сместа започне да се оформя на топка.

 

Извадете тестото от блендера, завийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 30 минути.

 

В купата на блендера сложете козето сирене, захарта, листенцата мащерка и лимоновата кора.

Добавете лимоновия сок и смелете до получаването на гладка паста. Прехвърлете крема с в купичка и оставете настрана.

Разрежете прасковите на две, махнете костилката  и нарежете на тънки филийки.

 

Върху набрашнена повърхност разточете тестото на кръг с дебелина 3-4 милиметра. Загрейте фурната до 190 градуса.

Прехвърлете тестото в тава покрита с хартия за печене и намажете с равномерен пласт от крема от козе сирене, като оставите около 4-5 сантиметра в края непокрити.