Пълнена тиква с Македонска наденица Image 0
Изпълнете рецептата с:
Пълнена тиква с Македонска наденица
Продукти за 4 порции

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 1 час

 

Продукти:

2 парчета Македонска наденица Тандем

2 малки тикви Хокайдо

3 с.л. зехтин

1 глави лук  

1 стръка селъри

2 зелени ябълки

5-6 листа салвия

60 г настъргана моцaрела

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

Приготовление

Разрежете тиквите на две, почистете семената и сложете в тава за печене.

Намажете със зехтин, посолете, подправете с черен пипер и печете 40 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

 

Нарежете наденицата на колеца.

Загрейте зехтина в широк тиган и запържете нарязаните на кубчета лук и селъри за 5-6 минути.

Посолете и подправете с черен пипер. Добавете наденицата и гответе 7-8 минути, като разбърквате периодично.

Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Добавете ги към останалите продукти и гответе още 3-4 минути, докато ябълката започне да омеква.

Прибавете нарязаната на ивички салвия, разбъркайте и свалете съда от котлона.

Напълнете тиквата със сместа, покрийте с настъргана моцарела и върнете във фурната за още 10 минути.