Пилешко бон филе с бекон Тандем и леща Image 0
Изпълнете рецептата с:
  • Product picture
Пилешко бон филе с бекон Тандем и леща
Продукти за 4 порции

Време за подготовка: 10 минути

Време за готвене: 30 минути

 

Продукти:

2 с.л. зехтин

210 г бекон Тандем (1 опаковка)

500 г пилешко бон филе

За лещата:

3 с.л. зехтин

1 глава лук

1 стрък селъри ситно нарязан

50 мл бяло вино

2 консерви по 400 г леща

60 г рукола

½ ч.л. червен пипер

1 с.л. сушен риган

 

Приготовление

Нарежете бекона на едри кубчета. В широк съд загрейте зехтина и запържете бекона за 5-6 минути, докато се зачерви добре.

Добавете пилешкото, посолете, подправете с черния пипер, ригана, черния и червения пипер. Разбъркайте добре и гответе 7-8 минути.

Налейте виното и оставете на котлона  за още 8-10 минути, докато месото се сготви.

В касерола загрейте зехтина и запържете нарязаните на кубчета лук и селъри, за 4-5 минути до омекване. Добавете отцедената леща и оставете на котлона за 3-4 минути, за да се затопли.

Прибавете руколата и разбъркайте добре, докато омекне. Свалете съда от котлона.

В чиния за сервиране сложете от лещата с рукола, отгоре подредете пилешкото с бекон и залейте с малко от соса от готвенето.