Талятели с Език Тандем и Гъби Image 0
Изпълнете рецептата с:
Талятели с Език Тандем и Гъби
Продукти за 4 порции

Време за подготовка: 15 минути

Време за готвене: 20 минути

 

1 опаковка свински език с подправки Тандем

320 г талятеле

200 г кафяви печурки, нарязани на филийки

70 г сирене маскарпоне

3 скилидки чесън, нарязани на филийки

1 връзка магданоз

30 г пармезан

3-4 с.л. зехтин

Сол и черен пипер на вкус

Приготовление

В тиган загрейте зехтина и изпържете гъбите за 7-8 минути, докато покафенеят и останат на мазнина. Посолете и подправете с черен пипер.

 

Сложете пастата в голямо количество кипяща подсолена вода и сварете според инструкциите на опаковката.

Нарежете езика на кубчета и оставете настрана.

Към гъбите добавете чесъна, гответе около минута и прибавете езика.

Гответе 5-6 минути и сложете сиренето маскарпоне и около 100 мл от водата, в която се вари пастата.

Разбъркайте, да се получи сос и  сложете отцедената паста. Смесете добре с останалите продукти и прибавете половината от ситно нарязания магданоз.

 

Разпределете пастата в чинии за сервиране, поръсете с още магданоз и малко зехтин и сервирайте.