Министърът на земеделието на немската провинция Долна Саксония посети „Тандем” Image 1
Събития
— 12.05.2010 —
Министърът на земеделието на немската провинция Долна Саксония посети „Тандем”

Седемчленна делегация от Министерството на прехраната, земеделието, защитата на потребителите и селското развитие на федерална провинция Долна Саксония, ФР Германия разгледа завода на „Тандем” в София. Сред гостите от втората по големина провинция в Германия бяха министърът на земеделието Астрид Гротелюшен, ръководителят на Земеделската камара Ханс-Георг Хасенпфлуг и ръководителят на Службата за защита на потребителите и безопасността на храните проф. д-р Еберхард Хаунхорст.

По време на визитата управителят на „Тандем” Кирил Вътев посочи основни моменти от историята на икономическите отношения на компанията с Германия – внедряването на ERP-система на немска фирма, проектирането на завод от немско проектантско бюро, представянето на традиционните български продукти на изложението „Зелена седмица” в Берлин и наградата на Германо-българската индустриално-търговска камара, която „Тандем” получи в началото на годината.

На въпрос за износа на български месни деликатеси в Германия Вътев обясни, че разрешителното за износ не е единствено и достатъчно условие за развитие на търговски отношения с друга страна. Според него експортът следва емиграцията и се осъществява износ за райони, населени с големи български общности.

При първата дегустирана хапка Астрид Гротелюшен каза, че няма повече въпроси, тъй като деликатесите сами по себе си били достатъчно убедителни. Гостите опитаха традиционните български сурово-сушени продукти Панагюрска луканка, Горнооряховски суджук, пастърма и филе „Елена”.