Списание Регал: "Тандем" - продукти с бъдеще! Image 1
Събития
— 09.01.2013 —
Списание Регал: "Тандем" - продукти с бъдеще!
1993 - За да направиш нещо, най-важното е да започнеш!

Тогава "Тандем-В" ООД започва производство на месни продукти в сграда под наем с ипотечен кредит и два автомобила трабант. Персоналът е 6 човека – Кирил и Тодор Вътеви, технологът Красимир Кънев и три жени, едната от които, Галина Георгиева, днес е главен счетоводител на компанията. Първите произведени продукти са 30 кг кайма и 10 кг шишчета.

1995 -  Борба с ментетата
 
През тази година на пазара се появяват първите имитатори на продуктите "Тандем". В отговор се създават първите брандирани опаковки на месни продукти в България с марката "Тандем". Първият слогън "КАЧЕСТВО БЕЗ ГРИМ" елегантно подсказва философията на компанията.

2002 -  Апетитът идва с яденето

През месец май, насърчен от потребителското доверие, "Тандем" пуска в експлоатация първото за България новоизградено месопреработвателно предприятие по европейски стандарти със собствена лаборатория. Въвежда се контрол на всички етапи от производствения процес по системата HACCP и GMP. Инвестициите никога не свършват за производителя.

2007 -  Важно е с какво се храним!

"Тандем" пуска на пазара първите в България шунки и деликатеси с ниско съдържание на мазнини до 3% и високо съдържание на пълноценни белтъчини, обединени в продуктовата серия "Финес и настроение".

2007-2009 -  Доверие и признание

Потребители и жури избират марката "Тандем" за Super Brand ("Супермарка на българския пазар") за 2007 и 2009 г. Компанията е избрана за лидер в категорията "Месни продукти" от световната организация Superbrands. Критериите за оценка на организацията са: влияние на марката, доверие на потребителите, привързаност на клиентите към марката и общо одобрение на пазара.

2012 -  Деветнадесет години на пазара

На 8 декември 2012 г. Тандем навърши 19 години и продължава, убеден в силата на добрата храна