„ТАНДЕМ” събра 20 000 лв. за „Защитено жилище ЗАЕДНО” Image 1
Събития
— 14.12.2008 —
„ТАНДЕМ” събра 20 000 лв. за „Защитено жилище ЗАЕДНО”

На 12 декември месопреработвателна компания „Тандем” отпразнува 15-та си годишнина с благотворително тържество, на което събра 20 000 лв. дарения за „Защитено жилище ЗАЕДНО”. В зала 3 на НДК 1000 гости вместо подаръци дадоха средства за подпомагането на дома за младежи без родителска грижа. Инициативата беше представена от собствениците на „Тандем” Кирил и Дамян Вътеви, изпълнителния директор на фирмата Бианка Велева и от инициатора на проекта „Защитено жилище ЗАЕДНО” арх. Иво Пантелеев.
Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов, изпълнителният директор на Асоциацията на месопреработвателите в България д-р Светла Чамова и бизнес партньори на „Тандем” поздравиха от сцената ръководството на фирмата за избора на благотворителна кауза.
За първи път министър Цветанов обяви публично, че на предстояща среща на министрите на ЕС, отговарящи за земеделието и храните, ще представи продукцията на „Тандем”, която според него е „без конкуренция на пазара на месни продукти в България”. Той допълни: „Фирми като „Тандем”, които спазват всички стандарти за качество, ми дават сила като министър да кажа пред ЕС – това е България!”
Без да крият предпочитанията си към продуктите с марка „Тандем”, в празника се включиха и певицата Мариана Попова, вокално-театрална група „Врабчетата” и водещият Краси Радков.
В 15-годишната си история „Тандем” заслужи добрите си позиции на българския пазар с високо качество на произвежданите продукти и внимание към нуждите на потребителите. Благотворителната кауза е възможност за компанията да пренесе ценностите, които изповядва, като помогне за образоването и професионалната подготовка на младежите от „Защитено жилище ЗАЕДНО”.

За „Защитено жилище „ЗАЕДНО”: Проектът „Защитено жилище ЗАЕДНО” е създаден в началото на 2006 г. от представители на А.Д.А „Архитектурно дизайнерска агенция” ООД и фондация „Движение на българските майки”. Жилището е открито официално в началото на ноември 2008 г. В него за период от 3 месеца до 1 година пребивават 10-ма младежи, лишени от родителска грижа, които поради навършване на пълнолетие напускат държавните институции. Проектът осигурява на младежите жилище с нормални битови условия, посещение на професионални и квалификационни курсове, съдействие при търсенето на работа чрез организиране на срещи с потенциални работодатели. Повече за проекта може да научите на: www.podslon.org.