Изпратихме ваканцията със слънце, хапване и игри Image 1
Събития
— 17.09.2018 —
Изпратихме ваканцията със слънце, хапване и игри

Първият учебен ден се чака с трепет от по-малките деца. Ясно е, че ваканцията никога не стига, както и безкрайните часове в игри навън с приятелите от квартала. Но училището дава на малките ученици нещо специално - една среда, в която те не само научават интересни неща за света, но и в която в игрите им вече участват и техните съученици, с които поради една или друга причина не са успели да се видят през летните месеци.

Тази година първият учебен ден "закъсня" с два дни, тъй като 15 септември се оказа в събота. Но това даде възможност на учениците да изпратят подобаващо ваканцията - не само шумно, но и заедно, с хапване, игри, музика, творчество и много, много смях.

За това помогнахме и ние на шареното и весело събитие "Отново на училище" в Южния парк.

Благодарение на него този 15 септември наистина беше различен - вместо звънци, цветя за учителките и притеснения от новия учебен материал, той премина в забава. Десетки деца се включиха в игри като щафета с балони, бягащ влак и бягане в чували, демонстрирайки сръчност и чаровни усмивки. В някои от надпреварите се включиха и техните родители, които обаче трудно могат да се мерят с енергията на своите наследници.

А енергията както за успешното представяне в час, така и за игрите, идва с хапването - това всяко дете го знае. За целта всички се подкрепиха с хот-дог, но не какъв да е, а с кренвиршите "Слънце". Един напълно чист продукт, в който няма Е-номера.

С това отпаднаха притесненията на родителите за това какво консумират децата им, защото тези кренвирши са от свинско месо, с намалено съдържание на сол и мазнини, както и без никакви алергени и добавени консерванти.

Кренвирши "Слънце" са продукт, който е подходящ както за училищния обяд, така и за вкусната вечеря.

Хапването на хот-дог по време на "Отново на училище" възстанови силите на децата, които в шатрата ни можеха да се отдадат на творчески занимания - от рисуване, оцветяване и апликиране в специално подготвения за целта кът до създаването на бижута от макарони. А за всеки ученик имаше и подарък - специална програма, в която старателно да въведе часовете си за новия учебен срок.