Яхния с кайма, бекон Тандем и зелен фасул Image 0
Изпълнете рецептата с:
Яхния с кайма, бекон Тандем и зелен фасул
Продукти за 4 порции

500 г кайма смес Тандем
210 г варено-пушен бекон Тандем
500 г зелен фасул
1 глава ситно нарязан лук
4-5 скилидки чесън
1 с.л. доматена паста
3-4 с.л. зехтин
1 люта чушка
2 консерви по 400 г нарязани домати
2-3 клонки джоджен
4-5 клонки магданоз

Приготовление

Нарежете бекона на кубчета, лютата чушка на дребно, а чесъна на филийки.
В тенджера загрейте зехтина и запържете бекона за 4-5 минути до златисто. Добавете лука и гответе още 3-4 минути. Прибавете каймата, раздробете я и гответе 7-8 минути, докато покафенее.
Добавете лютата чушка, чесъна и доматената паста. Гответе 2 минути и прибавете доматите от консерва. Разбъркайте и гответе около 10 минути, докато вкусовете се обединят и каймата се сготви.
През това време сварете измитият и почистен фасул в кипяща подсолена вода за 10 минути.
Отцедете фасула и го прибавете в ястието. Разбъркайте, посолете и подправете с черен пипер и гответе още 5 минути. Поръсете ястието със ситно нарязани магданоз и джоджен, разбъркайте и свалете от котлона.

Разпределете ястието в чинии за сервиране, поръсете с пресен магданоз и поднесете топло.