Паста Kарбонара със студено-пушен бекон Via Natura Image 0
Изпълнете рецептата с:
  • Product picture
Паста Kарбонара със студено-пушен бекон Via Natura
Продукти за 4 порции

Продукти:

320 г фетучини или талятеле

1 опаковка студено пушен бекон Via Natura

4 яйца

80 г пармезан

1 с.л. сол

1 ч.л. едро смлян черен пипер

Приготовление

Начин на приготвяне:

 

Нарежете бекона на кубчета, прехвърлете в купичка и отделете настрана, а пармезана настържете на дребно.

Загрейте голямо количество вода и посолете добре.

Сварете пастата според инструкциите на опаковката.

В купа сложете яйцата, посолете и подправете с черен пипер.

Разбъркайте и добавете настъргания пармезан.

Сгорещете тиган и запържете бекона, докато стане златист и хрупкав.

Сложете отцедената паста и разбъркайте добре.

Налейте около 100 мл от водата, в която е варена пастата, изключете котлона и добавете сместа с яйцата.

Разбъркайте бързо, докато соса покрие цялата паста. Ако има нужда долейте още малко вода от варенето на пастата, за да стане соса кремообразен.

Разделете на пастата на порции и поръсете с едро счукан черен пипер.  

 Поднесете веднага.