Рибена супа с царевица и бекон Тандем Image 0
Изпълнете рецептата с:
Рибена супа с царевица и бекон Тандем
Продукти за 4 порции

 

210 г варено-пушен бекон Тандем

30 г масло

2 глави лук, нарязани на кубчета

700 мл зеленчуков бульон

350 г картофи

2 стръка селъри

¼ ч.л. чили на люспи

1 ½ ч.л. сол

200 г  царевица от консерва

240 мл прясно мляко

240 мл готварска сметана

400 г филе бяла риба

¼ ч.л. черен пипер

 

Приготовление

 

Нарежете бекона на кубчета и го запържете в тенджера на средно силен огън за 5-6 минути, докато стане хрупкав.

Извадете 4-5 с.л. от бекона в купичка и оставете настрана.

 

Към останалия в съда бекон добавете маслото и нарязания на кубчета лук и гответе 5-6 минути, като разбърквате често, докато лука омекне и стане прозрачен.

Добавете нарязаните на едри парчета картофи , селърито нарязано на филийки и гответе 3-4 минути.

 

Подправете с чили, сол и черен пипер и налейте горещия зеленчуков бульон.

 

Покрийте с капак,  оставете да заври, намалете котлона и варете 20 минути, докато картофите омекнат.

Прибавете царевицата и нарязаната на парченца риба и гответе 5-6 минути.

 

Налейте сметаната и прясното мляко, оставете за 2-3 минути, докато се затоплят и свалете съда от колона.

 

Сервирайте супата в подходящи купички, поръсете с нарязани на ситно листа селъри, отделения бекон и чили на люспи.