В. "Пари": 1.5 млн. лв. инвестирани в Тандем-Габрово Image 1
Събития
— 21.10.2008 —
В. "Пари": 1.5 млн. лв. инвестирани в Тандем-Габрово

Откриват нов обект за месни деликатеси


В края на седмицата отваря врати месопреработвателната фирма Тандем-Габрово, в която са инвестирани 1.5 млн. лв.


Инвестиция


Заводът е изграден на мястото на бившето предприятие Айви, чийто собственик Радослав Блажев е съсобственик и управител на новото дружество. То произвежда традиционни български сурово сушени колбаси и деликатеси - Панагюрска луканка, суджук, сушеница, луканков колбас Стара планина, пастърма, филе Елена, врат Тракия и роле Трапезица. С кооперирането на двете фирми Кирил Вътев дава пример как трябва да действат и другите български компании, за да успеят на големия европейски пазар, тъй като поединично нямат нужния капацитет.


Обновление


Предприятието е изцяло реконструирано и оборудвано с нова техника, като инвестицията от 1.5 млн. лв. е използвана за технологични новости. След извършен ветеринарен одит в началото на юни т.г. Тандем-Габрово получи лиценз за свободна търговия в Европейския съюз. Това дава изключителна възможност на фирмата да представи традиционните български продукти и на общия пазар. Собственикът на компания Тандем В Кирил Вътев съвсем заслужено беше в списъка на десетте финалисти в първото издание на конкурса Мениджър на годината, организиран от сп. Мениджър по разработена от Делойт България методология.