"Тандем" покри на 100% новата пета версия на Международния стандарт за храните Image 1
Събития
— 27.01.2009 —
"Тандем" покри на 100% новата пета версия на Международния стандарт за храните

В средата на януари 2009 г. „ТАНДЕМ” официално получи втория си сертификат за безопасност и качество на храните IFS (International Food Standard). Фирмата получи положителна оценка на производствените процеси в предприятието си два месеца след провелата се на 20 и 21 ноември обстойна проверка от одитор на международния сертифициращ орган ISACert със седалище Холандия. Със 100% съответствие на международните изисквания „ТАНДЕМ” защити Високо ниво на стандарта, като според стриктните правила на IFS Висока оценка получават единствено производители с над 95% съответствие на критериите.


Началният одит на „ТАНДЕМ” беше извършен през ноември 2007 г. Тогава фирмата беше сертифицирана по четвърта версия на международния стандарт за безопасност и качество на храните. Промените в обновената версия касаят увеличения брой нокаут изисквания, чието спазване е задължително за всяка фирма, сертифицирана по IFS. Ако през миналата година „ТАНДЕМ” е трябвало да отговори на 4 такива изисквания, то тази година фирмата е изрядна по цели 10 нокаут изисквания, както и по всичките общо 250 критерии на най-добрите фирми от хранително-вкусовия бранш.


Покриването на Високото ниво на IFS със 100% съответствие гарантира, че „ТАНДЕМ” предлага качество и сигурност на своите потребители на световно ниво, каквито предлагат и всички 9000 предприятия в цял свят, които са преминали успешно проверките на одитора. „ТАНДЕМ” е сред първите български фирми, сертифицирани по стандарта IFS, който обхваща всички критерии на стандартите ISO 9001, HACCP и ISO 22000.