Печена риба с луканков салам Средна гора Тандем Image 0
Изпълнете рецептата с:
  • Product picture
Печена риба с луканков салам Средна гора Тандем
Продукти за 4 порции

Продукти:

220 г луканков салам Средна гора Тандем

1 скилидка чесън пасиран

30 г галета панко

1 домат

4-5 клонки пресен магданоз

2 с.л. зехтин

1 с.л. разтопено масло

4 филета лаврак

250 г зелен фасул

2 с.л. лимонов сок

1/4 ч.л. сол

Приготовление

Нарежете салама на дребни кубчета и до запържете в сух тиган, докато се зачерви и стане хрупкав за 5-6 минути.

Прибавете галетата, разбъркайте и оставете да се намасли добре и за се запържи.

Към почистения от семената и нарязан на кубчета домат, добавете ситно нарязания магданоз. Прибавете ги към салама и галетата и разбъркайте добре.

Подредете рибните филета в покрита с хартия тава и намажете със зехтин.

Разпределете сместа със салама и печете с предварително загрята до 200 градуса фурна 7 минути. Времето за печене зависи от дебелината на рибните филета.

Бланширайте зеления фасул в кипяща подсолена вода за 7-8 минути и прехвърлете в купа с ледена вода.

В чиния за сервиране сложете от зеления фасул и отгоре поставете по 1 рибно филе. Поръсете с малко пресен магданоз и сервирайте.